Mededeling


Wij van de redactie van ronschiltmans.nl moeten u helaas mededelen dat wij u deze week geen nieuwe column kunnen bieden. Uw columnist is nog steeds dronken van de heroïsche 0-0 van Ajax in de oefenwedstrijd in en tegen het op voorhand onverslaanbaar geachte Haarlem. Wij willen u vriendelijk verzoeken te stoppen met mailen waar de nieuwe column blijft. Het heeft geen zin. Ron is meteen na het laatste fluitsignaal juichend het dichtstbijzijnde bos in gerend en als we het goed hebben gezien heeft hij voor minimaal 3 dagen drank meegenomen.

De dagen voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Haarlem hebben we hem zenuwachtig in ons kantoor zien ijsberen. Dat wij hem bleven wijzen op zijn deadline van dinsdagavond 22.00 uur leek hem totaal te ontgaan. Hij was er met zijn gedachten gewoon niet bij. Woensdag was immers het debuut van Klaas Jan Huntelaar. Een moment waar uw columnist met spanning naar uit had gezien. Dat Klaas Jan niet één bruikbare voorzet heeft gehad mag niks betekenen voor de rest van het seizoen, laat hij weten. Hij is inmiddels helemaal in het 4-4-2 van trainer Danny Blind gaan geloven en biedt hierbij zijn verontschuldigingen aan voor eerdere lichte kritiek aan het adres van de sympathieke hoofdcoach. Hij is er van overtuigd dat het aanstaande zondag tegen NEC spontaan geweldig gaat draaien met dit verfriste Ajax. Natuurlijk, hij weet: één Huntelaar maakt nog geen zomer, “maar we zijn goed op weg”, lalde hij door zijn mobieltje. We weten daarmee ook dat hij in ieder geval nog binnen het bereik van een gsm-mast ronddoolt, dus hij kan nooit ver weg zijn.

Mocht Marco van Basten op tijd onze oproep of deze mededeling lezen: Ron zal aanstaande zaterdag niet op tijd kunnen zijn voor jullie wekelijkse golfmiddag. Vanuit het bos heeft hij laten weten jou niet tijdig op te kunnen halen, mede omdat hij op dit moment door de bomen……..inderdaad. Volgens de laatste berichten gaat uw columnist proberen om precies op tijd terug te keren op de redactie, om via de schotel de live beelden van de wedstrijd tegen NEC te kunnen volgen. Nijmegen is gelukkig iets te ver lopen, want hij was door de overweldigende wedstrijd tegen Haarlem ervan overtuigd dat we aanstaande zondag wéér uitspelen. Hij was van plan om in het hol van de leeuw zijn NEC uit te steken. Dat blijft hem nu gelukkig bespaard.

Zojuist ontvangen wij vanuit een inmiddels donker bos een nieuwe sms dat er aanstaande woensdag weer gewoon een column zal verschijnen. Uw columnist heeft in de verte enkele Duitse kreten opgevangen en is daar nu achteraan gegaan. We wensen iedereen alvast een prettig weekend en zien u hier volgende week graag weer terug.

ps. Meneer Fontein, mogen wij, de supporters, onze ArenA’s misschien inwisselen tegen oude Duitse Marken? Dan voelen wij ons nóg beter thuis. Puntje voor de volgende vergadering?

de redactie